Onderzoeksopdracht bij de kleuters

Omdat het schooljaar nog maar net is opgestart, geven we u nog even een verslagje uit het vorige schooljaar mee.

De leerlingen van 5 humane wetenschappen bezochten in kader van het vak ‘wetenschappelijk onderzoek’ de kleuterschool van het GO! Mariakerke.

De kleuterjuffen van de laatste kleuterklasjes waren enthousiast om mee te werken aan een project waarin de leerlingen onderzoeken in welke mate vijfjarige kleuters al geslachtsrolverwachtingen hebben geïnternaliseerd. Kortom: gedragen vijfjarige meisjes en jongens zich al zoals de samenleving van hen verwacht? In een vervolgopdracht werkten de leerlingen een spelvorm uit waarin ze creatief aan de slag gingen met de kleuters. Naar aanleiding van de spelvorm volgden er boeiende gesprekken met de kleuters over vragen zoals ‘kan Superman koekjes bakken?’ en ‘kan Sneeuwwitje auto’s herstellen?’.

Met dank aan mevrouw Van De Peer voor tekst en beeld.

Alle foto’s van deze reeks kan je hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.