Goden in de klas

De Griekse mythologische verhalen, we kennen er allemaal wel een paar: Zeus die zich in een gouden regen verandert om toch maar bij Danaë te geraken, of Apollo die een gans leger Grieken de pest bezorgt, en Prometheus die het vuur steelt om het aan de mensen cadeau te doen. Als leraar kan je die verhalen dan gewoon vertellen, of de leerlingen ze thuis laten opzoeken en lezen.

Maar het kan ook anders: de leerlingen van het tweede jaar Latijn moesten allemaal per duo of trio een god voorstellen aan de rest van de klas. De manier waarop mochten ze zelf kiezen: een toneeltje, een filmpje, poppenkast, of een combinatie van al die elementen. Het leidde zowaar bij momenten tot hilarische taferelen, kijkt u zelf maar!

Met dank aan mevrouw Uytterhaegen en mevrouw Rombaut voor de foto’s. De hele reeks kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.