Youca Action Day 2017

Op donderdag 19 oktober 2017 is het weer zover: Youca Action Day 2017, het vroegere Zuiddag. Dit is een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Youca de campagne Work for Change. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar een jongerenproject in El Salvador en een aantal jongerenprojecten in België.

Ook het GO! atheneum Mariakerke doet reeds voor de achtste keer mee. De vijfdejaars zullen dan geen normale lesdag hebben. Ze gaan in plaats daarvan een dagje werken bij een bedrijf of bij een particulier. Hun vergoeding van minimum € 50,00 bij een particulier (bv. gras maaien bij opa, oma, schoonmaken bij broer, zus, …) of bij een bedrijf (bv. kmo’s, ngo’s, bvba’s, …) schenken ze aan een project voor leeftijdsgenoten uit het Zuiden.

In de loop van september – oktober 2017 zullen de vijfdejaars, vooral tijdens de lessen van de levensbeschouwelijke vakken en van het vak Nederlands, voorbereid worden op de Youca Ation Day. Ook andere leerkrachten zullen hun steentje bijdragen, evenals de directie, die volledig achter dit duurzame initiatief staat.

Elke job is welkom: moet jouw tuinhuis dringend opnieuw gebeitst worden, wil je die kinderkamer eindelijk ontdoen van behang en van een nieuw laagje verf voorzien, wil je alle boeken in je huis verzamelen en per schrijver in je boekenkasten zetten, of is de zolder dringend  aan een opruimbeurt toe? Meld je dan aan via www.youca.be, de inschrijfprocedure voor werkgevers is bijzonder makkelijk. Leerlingen solliciteren per email voor jouw job, en je kiest zelf wie je laat werken. Dat kan uiteraard ook al vooraf afgesproken zijn met een leerling die je kent, en dan is het nóg eenvoudiger want dan regelt de leerling in kwestie alles voor jou. . De Youcajob moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen: geen gevaarlijk werk, niet in de hoogte, dat soort dingen. Aangezien het om een schoolactiviteit gaat, is de leerling automatisch verzekerd.

Als je een job zou willen aanbieden, en je ziet je er geen beginnen aan, contacteer dan mevrouw Rombaut via de reageerknop rechtsboven, ze zal je met plezier op weg helpen.

Twijfel je nog, bekijk dan zeker eens het verslag van vorig jaar: aan de foto’s zal je meteen zien dat het de moeite waard loont. Je doet er hen, de school, jezelf én de jongeren in El Salvador een gigantisch plezier mee!

Youca Action Day. Want samen maken we een verschil.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.