Saved by the bell

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen, maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen dit zelden of nooit. Daarom zal onze school, net zoals veel andere scholen, op donderdag 5 oktober, op de Internationale dag van de Leerkracht, de schoolbel eens extra luiden. Zo laten we de wereld horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed en kwaliteitsvol onderwijs.

Het is de bedoeling dat alle leerlingen om 11:00 uur eens veel lawaai maken op de speelplaats. Daarome doen we ook een oproep om op die dag een fluitje, belletje, pollepels, pot en deksel, cymbalen, vuvuzela of iets dergelijks mee te brengen. Bij goed weer verzamelen we aan het voetbalveld, bij regen onder het afdak.

De eerste graad zal een alternatief programma afwerken die dag met onder andere aandacht voor onderwijs. Zij krijgen vervangende lessen tijdens het derde, vierde en vijfde lesuur. Het specifieke programma hebben de leerlingen via Smartschool gekregen.

Op de speelplaats wordt er animatie en muziek voorzien. De meisjes van Scholenbanden zullen ook voor een stand zorgen. Om 11.15 uur gaan de lessen voor de 2de en 3de graad gewoon door.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.