Wateronderzoek in het derde jaar

Net zoals elk schooljaar hebben de leerlingen van het derde jaar vorige week een wateronderzoek gedaan in het kader van de lessen biologie, uiteraard gewoon in de Groene Velden achter de school. Afhankelijk van welke dag de klas op onderzoek ging, hebben ze spiedend in de mist of puffend in de zon eerst een oefening gedaan in determineren van planten. Ze vingen daarna verschillende levende wezens en hebben tot slot voornamelijk de ongewervelden gedetermineerd. De aansluitende lessen biologie gaan ze dan leren wat de aanwezigheid van bepaalde organismen ons vertelt over die biotoop en tot slot zullen ze de biotische index leren bepalen.

De leerlingen van de pool wetenschappen met de optie WO hebben daarnaast ook enkele abiotische onderzoeken gedaan: het gehalte aan nitrieten, het zuurstofgehalte, de hardheid van het water, …

Met dank aan mevrouw Christiaens voor tekst en beeld. Alle foto’s van deze uitstap kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.