Ontwerp jij onze volgende tombolatickets?

Zoals jullie intussen hopelijk allemaal wel weten, ondersteunt onze ouderwerking verschillende projecten. Eén daarvan is de jaarlijkse tombola. Traditiegetrouw voorzien wij de loten van deze tombola van jullie creatief talent, door middel van een leuke schets, tekening, collage, … én een boodschap.

Nu willen we de aandacht vestigen op diversiteit. Onze school is daar een mooi voorbeeld van: verschillende thuistalen, achtergronden, culturen, gewoontes, waarden komen allemaal samen, en maken onze school tot wat ze is. Het is belangrijk dat we met die diversiteit leren omgaan, in plaats van ze te proberen omvormen naar een vormeloze eenheidsmassa waarin niemand zich nog thuis voelt.

Daarom roepen we jullie op om massaal een potlood of penseel ter hand te nemen. Je hoeft geen Picasso of Van Gogh te zijn om aan deze wedstrijd deel te nemen. Wees wel creatief in je werk en ga niets letterlijk overtekenen. Uit alle tekeningen zullen we een selectie maken en de winnende tekeningen gebruiken om de loten visueel aantrekkelijk te maken. Bovendien maken de deelnemers kans op een gratis toegangsticket voor het schooltoneel of een mooie prijs aangeboden door de ouderwerking.

De tekeningen kunnen afgegeven worden aan mevrouw De Smedt of mevrouw Plovier in de eerste week na de herfstvakantie en dit tot en met 13 november 2017. Deze opdracht telt mee als een opdracht voor plastische opvoeding en zal geëvalueerd worden op originaliteit en uitwerking. Volgende week zal de opgave in de les nog eens extra worden toegelicht en is vragen stellen natuurlijk mogelijk.

Vorig jaar was het thema ‘Veilig naar school’, zoals je kan zien op het onderstaande lot van vorig jaar.

Plan je werk zodat je je oefening tijdig kan indienen.

Enkele richtlijnen zodat wij jullie werk vlot kunnen scannen en verwerken:
– werk op een A4 formaat of kleiner
– bij het gebruik van kleurpotloden zorg voor contrast
– hulplijnen en constructielijnen verwijderen voor je uitwerkt
– je naam en klas NIET op je tekening vermelden maar wel op de achterkant van je blad.

Wij kijken uit naar een leuke en creatieve boodschap !

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.