Taalwedstrijd aan de KU Leuven voor onze zesdes

Op woensdag 7 februari trok een kleine delegatie zesdejaars naar Brussel om het beste van zichzelf te geven op de taalwedstrijd van de KU Leuven op hun campus in onze hoofdstad.

Hanne Lise (6GL), Thomas (6 MTW), Amber (6GL) Louise (6HumT), Uma (6LWe) en Rani (6MTW) vertrokken al vroeg met meneer Brennan naar Brussel om deel te nemen aan de wedstrijd Engels. Er waren aanvankelijk toch wat zenuwen, maar al bij al hadden de leerlingen toch het gevoel dat ze een redelijke tot goede prestatie hebben kunnen neerzetten.

Kort na de middag vervoegden ook mevrouw Pauwels, Loïs en Kato (beiden 6GL) de groep om deel te nemen aan de taalwedstrijd voor Nederlands. Deze begon pas later op de middag dus we hadden uitgebreid de tijd om te lunchen en de Brusselse binnenstad te bezichtigen. We verkenden de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en hebben ook kort de Grote Markt bezocht vooraleer we beslisten dat het toch te koud was om lang buiten te blijven.

Daarna was het hoog tijd om ons weer te concentreren op de taalwedstrijden. Louise, Rani, Loïs en Kato toonden het beste van zichzelf op de wedstrijd Nederlands en Hanne Lise waagde zich aan de test van Duits. Achteraf was de consensus dat deze testen toch enorm pittig waren met veel moeilijke vragen over grammatica. Nu is het vooral uitkijken naar de resultaten die normaal rond 21 februari doorgestuurd zouden moeten worden.

We zijn alvast benieuwd!

Met dank aan mijnheer Brennan voor verslag en foto’s. Alle foto’s uit de reeks zijn hier terug te vinden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.