Integratie van de basisschool

Een paar weken geleden konden we plots jonge, nieuwsgierige gezichtjes opmerken op onze school. Hoezo? Wel, zoals de traditie al jàren bestaat, kwamen toen de zesdejaars van basisschool De Wijze Eik, De Mijlpaal en De Dialoog proeven van enkele lessen.

Omdat onze nieuwe eerstejaars modules moeten kiezen die ze willen volgen, lieten we hen uiteraard met precies die vakken kennis maken.

We lieten hen kennis maken met Latijn, technologie en ict, wetenschappen en cultuur & filosofie. In de les technologie maakten ze kennis met het basisprogrammeren. In de proefles van de module wetenschappen hebben de leerlingen een proefje gedaan met een “vreemde M” in een M&M waarbij ze konden ontdekken dat verschillende stoffen ook verschillende eigenschappen hebben. Het proefje met als titel “lavalamp” ging dan weer over het vermengen van olie met gekleurd water. Tot slot konden de leerlingen door de microscoop kijken en moesten ze een sorteeroefening maken over het beeld dat ze zagen: een fruitvlieg, de dwarse doorsnede van een stengel, een kikkervisje en vlindervleugel.
In het lesje cultuur en filosofie dachten ze onder meer na over het verschil in kledij voor jongens en meisjes vroeger en nu, en bij Latijn gingen ze vooral in op woorden die ook nu nog in het Nederlands zitten, hoe groot dat Romeinse rijk nu eigenlijk wel was, en hoeveel we nog van de Romeinen hebben overgenomen.

Tussendoor lieten we hen even op adem komen met een glaasje fruitsap en een stukje cake.

Aan de blije en vooral geïnteresseerde gezichten te zien was het een succes! Alle foto’s van de integratie kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.