Kas Christiaens (3 WeWo) wint prestigieuze fotowedstrijd van National Geographic Junior

Het is wel leuk om te merken hoe trots onze oud-leerlingen op onze school zijn: van alle kanten kregen we het bericht doorgestuurd dat een van onze leerlingen in de kranten en op VRT NWS stond. Dat wisten we natuurlijk al lang: mevrouw Van Bossche had dat zondag al doorgestuurd, en ook de leraarskamer gonsde ervan. Mijnheer Callens wist zelfs verontwaardigd te vertellen dat Kas in de les beleefd had gevraagd of hij even een telefoontje mocht opnemen, want “Het is de Gentenaar, meneer”. Mijnheer Callens wist natuurlijk niet of hij dat mocht geloven, maar jawel, het was wel degelijk de krant die onze Kas aan de lijn wilde.

En dat is ook niet verwonderlijk: Kas heeft namelijk een van de drie categorieën van de fotowedstrijd voor jongeren van de Nederlandse National Geographic Junior gewonnen. Uit meer dan 4700 ingezonden foto’s haalde de vakjury in de categorie “Raar maar waar” zijn foto eruit als de beste, met een zeer lovende commentaar:

“We worden elke dag geconfronteerd met foto’s. Maar zo nu en dan zie je er één waarbij je tegen jezelf zegt: “WOW”. Je stelt jezelf meteen allerlei vragen: hoe is hij gemaakt? Wat zie ik nu eigenlijk? En je blijft het beeld maar scannen. Wat is het verhaal hierachter? Het effect van de grijze grond met een vleugje kleur in de fiets, werkt zeer sterk. En het donkere vignet rondom de foto werkt krachtig. Snap jij al wat je ziet?”

We leggen het even uit: deze zomer was de aalscholvervijver in de Bourgoyen compleet uitgedroogd, met het bovenstaande resultaat. Kas was met een drone aan het spelen, en zag de voetstappen in de modder. Voor het effect is hij er zijn fiets gaan bijleggen, en kwam dan met de drone tot deze foto. Je moet er maar opkomen!

Naast het zwemmen is fotografie dus de tweede grote passie van Kas, en we begrijpen dat volkomen, als we zijn foto’s bekijken. Meer uitleg staat er in dit interview in De Standaard, maar ook in Het Laatste Nieuws, het Nieuwsblad en VRT NWS.

Nog meer uitleg? Gewoon even aan Kas vragen, hij zit in 3 Wetenschappen-Wetenschappelijk Onderzoek.

Nog eens proficiat, Kas!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.