Tweede fietscontrole “Ben je gezien?”

Het is ons wel degelijk menens met de veiligheid van onze fietsende leerlingen, en dat willen we hen ook echt laten voelen. Daarom houden we elk jaar een drietal fietscontroles. Een eerste controle hielden we dit jaar al in september op de Strapdag.

Nu het een pak donkerder is, zowel ’s morgens als ’s avonds, is het des te belangrijker om goed gezien te worden, en een fiets te hebben die tiptop in orde staat.

Deze ochtend controleerden we daarom nog eens alle binnenkomende fietsen: voor- en achterlicht, reflectoren voor, achter en opzij, voor- en achterrem en fietsbel. Wie niet in orde was, kreeg een briefje mee met daarop de mankementen. Wie wél in orde was, kreeg een ticket om in de bus te droppen waaruit dan de winnaars worden geloot. Wie een fluovestje droeg, kreeg een extra ticket. De ouderwerking schenkt namelijk drie bonnen van 15 euro van de Decathlon voor de winnaars.

Met dank aan mijnheer Casier en mevrouw Van Den Bossche, onze directie, voor de foto’s. Want ja, zij stonden er persoonlijk bij, gewoon omdat we de veiligheid zo belangrijk vinden. U kan alle foto’s hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.