Oost-Vlaamse zwemkampioenschappen in Sint-Niklaas

Afgelopen woensdag waren er in Sint-Niklaas de Oost-Vlaamse zwemkampioenschappen, en eigenlijk wel met hoge verwachtingen voor ons KAM. We gaan niet rond de pot draaien, de uitslagen spreken voor zich!

Uitslagen:

Benthe Raemdonck (2G MW)       50m schoolslag       37″86      1ste plaats
Perla Viane (2D GRLA)                  50m schoolslag       39″10      2de plaats
Ayco Strobbe (1G)                        50m schoolslag       44″36      5de plaats
Benthe Robben (4 LAW)               50m rugslag            44″96      8ste plaats
Lucas Adams (3HUWO)                50m vrije slag          25″37      1ste plaats
Kas Christiaens (3WEWO1)           50m schoolslag       34″68      2de plaats

Conclusie: 2 gouden en 2 zilveren medailles!

Niet alleen haalden we vier medailles, de leerlingen deden ook mee met de 4x50m meisjes cadetten (dit is dus voor drie van onze meisjes een niveau hoger dan ze normaal zwemmen) en met de 4x50m jongens cadetten (dit is dus voor 2 meisjes een niveau hoger en tegen jongens) en ook daar schitterden we. Bij de meisjes werden we 2de, maar kregen we de medaille niet (iedereen moest op niveau zwemmen), dit was echt enorm jammer! Want onze meisjes zwommen prachtige tijden. Ook onze jongste Ayco deed een fantastisch inhaalmanoeuvre. Ze won trouwens ook in haar reeks van meisjes die een jaar ouder waren (jammer genoeg greep ze naast het brons voor de schoolslag bij de miniemen).

Ook bij de aflossing van de jongens werden we 4de, wat een heel mooie prestatie was.

Het was echt wel een mooie wedstrijd en het was enorm geestig om de gedrevenheid van de leerlingen te zien. Zelfstandig beslisten ze wie eerst moest, handelden ze strategisch en stonden ze steeds op hun plek. Mevrouw Bultijnck was een fiere leerkracht.

Proficiat aan alle leerlingen en bedankt aan Louise-Anne Bultijnck en de mama van Lucas voor de begeleiding!

Het is uitkijken naar de lijst van de leerlingen die geplaatst zijn voor de Vlaamse finales, op woensdag 20 februari in Brugge.

Met dank aan mevrouw Bultijnck voor verslag en foto’s, en mijnheer Vandenabeele voor organisatie en doorsturen van de uitslagen. Alle foto’s en een kort filmpje kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.