Secret Valentine

Omdat ook de kleine dingetjes goed zijn om een glimlach op het gezicht van onze leerlingen te toveren, kwamen we met een heuse Valentijnsactie aanzetten. Nu ja, Valentijn… Die dag ligt nog een beetje veraf, maar midden in de vakantie, na een afkoelingsweek.

De bedoeling was dat de leerlingen lieve briefjes naar elkaar schreven: niet alleen naar hun ‘Valentijntje’ maar ook gewoon naar hun beste vriend of vriendin, klasgenoot, broer of zus, of zelfs leerkracht. Die briefjes mochten ze dan posten in een ‘bloosdoos’ die de dames Neirings en Bultijnck voor ons hadden gemaakt.

Om zeker te zijn dat niemand in de kou bleef staan, maakten we er een ‘Secret Valentine’ van: elke leerling kreeg de naam van een klasgenootje naar wie hij of zij minstens één lief briefje moest schrijven.  Het resultaat was, euh, overdonderend. Op de vier halve dagen dat de dozen er stonden, hebben we ze ettelijke keren moeten leegmaken. In de leraarszaal trok zich dan een heus postsorteercentrum op gang:

Vrijdag het eerste uur en het A-uur werden de briefjes uitgedeeld en het was mooi om zien, die glimlachjes. Sommige leerkrachten hadden hun eigen leerlingen ook allemaal van een briefje voorzien, en Naomi Stuart (1B) had zelfs voor vrijwel elke leerkracht een briefje gemaakt:

VOOR ALLES:

MERCI.

– ma echt, hé –

Ongelofelijk lief, en meteen ook een glimlach bij de leerkrachten.

Over de middag hebben we dan op de drie speelplaatsen muziek opgezet, kwestie van het positieve gevoel nog eventjes te behouden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.