10-daagse van de veerkracht: enkele zaken uit het programma gelicht specifiek voor ouders

Heb je wel eens last van stress? Voel je je ongelukkig of verdrietig? Je bent niet alleen. Eén op de drie Gentenaars heeft er mee te maken. Tijdens de 10-daagse van de veerkracht van 1 tot en met 10 oktober 2022 vinden er in Gent meer dan 40 activiteiten plaats die je helpen om beter om te gaan met kleine en grote uitdagingen in het leven. Want jawel, veerkracht kan je trainen!

De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties verspreid in Gent. De meeste activiteiten zijn gratis en iedereen is welkom! Een overzicht van alle activiteiten vind je hier. Kies en stel zelf je programma samen. Voor sommige activiteiten moet je vooraf inschrijven en is het aantal plaatsen beperkt.

Graag zetten we drie zaken extra in the picture specifiek voor gezinnen. Wij weten uit ervaring dat veel ouders hier interesse voor hebben, maar niet altijd de weg vinden.

1. Workshop mindful opvoeden

Zaterdag 01/10 van 10.00 – 12.00 uur
Adres: Balkonzaal van de jeugddienst (Kammerstraat 10 in Gent)
Spreekster: Matthea Belis

Deze workshop maakt je bewust van de stress en hectiek die het ouderschap met zich meebrengt en leert je beter omgaan met ongewenst gedrag. De paradox is dat als je kunt accepteren, je iets kunt veranderen. Inschrijven en meer info? Klik hier.

2. Webinar over online offline balans

Dinsdag 04/10 van 19.30 uur – 21.00 uur online
Spreker: Matthias Dewilde

Hoe pak je gamen aan als ouder? Wat zijn goede afspraken over game- en schermtijd? Vanaf wanneer spreken we van een gameverslaving? Hoe vermijd je dat het uit de hand loopt en wat als het al zover is?
Inschrijven en meer info? https://gamechangers.webinargeek.com/help-je-gamer-naar-een-on-offline-balans-gent

3. Vormingsreeks Waakzaam zorgen voor je tiener

Maandag 3/10, 10/10, 17/10, 24/10 en 21/11 van van 19.30 tot 21.30 uur
Adres: in het VCOK (Raas Van Gaverenstraat 67a in Gent)
Spreker: Werner Vlijminck

Voor ouders en andere opvoeders die ervaren wat de dagelijkse opvoeding van een puber allemaal teweeg kan brengen in het gezin: van meningsverschil, discussie, debat tot spanning en conflict.

Inschrijven en meer info? https://stad.gent/nl/opvoedingswinkel-gent
www.stad.gent/huisvanhetkind

Met dank aan het CLB om ons de info door te sturen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.