Een resem medailles op de World Sports Games voor zwemmende broers

Tijdens de eerste schoolweek waren de broers Mathis (6 MTWE) en Maxime (1F) De Lathouwer afwezig, maar daar hadden ze een hele goeie reden voor: zij namen allebei deel aan de World Sports Games in Italië. Hoe dat voor hen afliep, kan je uit onderstaand verslag van Mathis lezen.

Vorig schooljaar hebben mijn broer Maxime en ik de limiettijden behaald, die nodig zijn om deel te kunnen uitmaken van het FROS team, de Vlaamse multisportfederatie. Daardoor konden we dit jaar deelnemen aan de World Sports Games die plaatsvonden van 4 tot 9 september in de regio Emilio Romagna in Italië.

Op maandag 4 september zijn Maxime en ik samen met met het FROS kernteam vertrokken vanuit Zaventem naar Riccione.

Het toernooi bestond uit 4 halve wedstrijddagen. Op woensdag 6 september was de eerste wedstrijddag en mocht ik beginnen met mijn favoriete nummer, de 50m schoolslag.

Individueel behaalde ik 3 keer een vijfde plaats op de 50,100 en 200 meter schoolslag. Maxime behaalde op de laatste wedstrijddag zelfs een individuele bronzen medaille, en dit op de 50m vlinderslag.

In de verschillende aflossingen (4 x 50m wissel, 4 x 100m wissel, 4 x 50m vrije slag en 4 x 100m vrije slag) behaalden we elke keer medailles. Mijn team en ik behaalden maar liefst 3 zilveren en 1 bronzen medaille. Maxime nam deel aan de 4 x 50m wissel, 4 x 100m wissel en behaalde op beide een gouden medaille.

We hebben de World Sports Games zwemmen bovendien afgesloten met een 2e plaats voor België in de algemene medaillestand waarbij we eindigden achter Oostenrijk maar wel voor Italië, Nederland en Frankrijk.

Een dikke proficiat voor beide broers is hier echt wel op zijn plaats. Alle foto’s die Mathis ons doorstuurde, kan je hier bekijken.

Heb je zelf ook speciale prestaties op je naam staan, en wil je dat graag delen? Wij publiceren het met heel veel liefde en heel veel trots.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.