Franse werkwoorden instuderen? Dan kon met een bordspel

Het schooljaar zit er bijna op, de examens zijn achter de rug en de vakantie lonkt. Tijdens de herhalingsweek oefenden de eerstejaars in de Franse les al spelenderwijs les verbes réguliers et irréguliers à l’indicatif présent. Ze speelden een bordspel, waarbij voor bepaalde groepjes in elke klas, een extra uitdaging was geïntegreerd. Er waren bonusvakjes voorzien waarbij de leerlingen, met behulp van een theoriefiche en uitleg van de leerkracht, naast l’indicatif présent ook aan de slag gingen met de vervoegingen in de passé composé. Zo stoomden de leerlingen zich op maat klaar voor het examen en ze stelden vast dat een lesuur zo voorbij vloog…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.