Succes op vrijzinnige debatwedstrijd!

Vandaag vond in het Geuzenhuis in Gent de voorronde plaats van de vrij-zinnige debatwedstrijd voor duo’s, georganiseerd door Hujo en Digimores en ondersteund door de Mens nu en huizenvandeMens. Onze school nam hieraan deel met twee duo’s. Enerzijds waagden Charlotte Goossens en Hera Vangheluwe hun kans. Het tweede duo bestond uit Thaïs De Boever en Helena Huvenne.

Er vielen drie prijzen te rapen: de hoofdprijs was het ticket voor de grote nationale finale in het Brussels Parlement die plaatsvindt op zaterdag 14 maart. Vervolgens was er de prijs voor opkomend talent en een prijs voor meest gevatte reactie op sociale media tijdens het debat.

Met de nodige trots kan ik melden dat wij na een aangename en leerrijke dag als kers op de taart twee van de drie prijzen in de wacht konden slepen. Charlotte en Hera sleepten de prijs voor opkomend talent in de wacht. Thaïs en Helena bemachtigden de hoofdprijs, het ticket voor de grote finale waar zij het zullen opnemen tegen de winnende duo’s uit de andere (Vlaamse) provincies. Een welgemeende proficiat aan de vier dames voor hun inzet en enthousiasme, alsook aan de collega’s Nederlands die hen de retoriek en het debatteren zo goed aanleerden.

We kijken uit naar jullie prestaties in maart!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Helaas geen podiumplaats in de finale van de Hujo debatwedstrijd | Atheneum Mariakerke
  2. De infoavond: een impressie | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.