Topmodel, jawel.

Toen ik als begeleidende leerkracht de aanwezigheden opnam van de zesdejaars op hun uitvaart, bleek er eentje afwezig. “Ha ja, mevrouw, die zit in Rio de Janeiro!”
Mijn wenkbrauwen moeten ongeveer het plafond van de sportzaal geraakt hebben. “Excuseer??!?”
“Ja mevrouw, Hannes is topmodel, en doet dit weekend een fotoshoot voor Pull and Bear.” Daarop maakte mijn onderkaak de tegenovergestelde beweging van mijn wenkbrauwen: mijn mond viel open.

Uiteraard sprak ik Hannes Gobeyn (6 Moderne Talen – Wetenschappen) erop aan, en hij wist me het volgende te vertellen.

“Het begon allemaal vorig jaar, tijdens de GWP in het vijfde jaar. We liepen rond in Brussel en ik werd aangesproken door een meneer. Hij vroeg of ik geïnteresseerd was om model te worden. Ik moet toegeven, in het begin had ik totaal geen interesse, ik had er zelf niet bij stilgestaan. Uiteindelijk ging ik dan toch eens langs met mijn vader bij het modellenbureau om eens te luisteren, en voor ik het wist, zat ik in Milaan, Parijs en Londen voor de Fashion Weeks (lopen op de catwalk), voor grote merken zoals Valentino, Louis Vuitton, Cerruti, Pringle of Scotland, Dolce & Gabbana, Dsquared, Salvatore Ferragamo, …

Buiten de fashion shows word ik tijdens het jaar ook vaak gevraagd om op verschillende plaatsen, zoals Parijs, New York, Los Angeles, San Francisco, Rio de Janeiro, London, Madrid of Antwerpen fotoshoots te doen. Deze fotoshoots zijn voor redelijk degelijke merken, zoals Zara, Pull and Bear, Scapa, Cerruti, GQ magazine, Michael Kors, Next, …

Persoonlijk heb ik het niet altijd gemakkelijk om me in deze wereld volledig te smijten, omdat je teveel gezien wordt als een product en niet als een mens. Dat is dan ook de reden waarom je zo goed betaald wordt (lacht).  Ik ben na mijn school op KAM van plan om verder te studeren en modellenwerk te combineren, zo goed als mogelijk. Ik ga onder andere twee maanden naar Tokio deze zomer om er te werken.”

Hannes stuurde meteen ook een paar foto’s uit zijn portfolio door, en ik kan het u verzekeren: je gaat die lange slungel die met zijn vrienden door de gangen loopt, met andere ogen bekijken, toch wel.

We wensen je ongelofelijk veel succes, Hannes, zowel met je studies als met je modellencarrière!

1 Trackback / Pingback

  1. Fier op Hannes | Cultuurplatform Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.