Zuiddag 2015

1209_website_header_0

Op donderdag 22 oktober 2015 is het weer zover: Zuiddag 2015. Dit is een dag waaraan vele Vlaamse en Brusselse scholen meewerken.

Ook het Atheneum Mariakerke doet reeds voor de zesde keer mee. De zesdejaars zullen dan geen normale lesdag hebben. Ze gaan in plaats daarvan een dagje werken bij een bedrijf of bij een particulier. Hun vergoeding van minimum € 40,00 bij een particulier (bv. gras maaien bij opa, oma, schoonmaken bij broer, zus, …) of minimum € 50,00 bij een bedrijf (bv. kmo’s, ngo’s, bvba’s, …) schenken ze aan een project voor leeftijdsgenoten uit het Zuiden.

In 2015 gaat het om het project “Nicaraguaanse jongeren aan zet in de cacaosector”. Dit project van Vredeseilanden wil Nicaraguaanse jongeren meer, betere en duurzame toekomstmogelijkheden bieden door hen mee het initiatief te laten nemen in de cacaoteelt en -sector. Vredeseilanden heeft als directe doelgroep de jongens en meisjes van la Campesina. Dit is een 375 leden tellende cacaocoöperatie die haar hoofdzetel heeft in Matiguàs, Nicaragua.

In de loop van september – oktober 2015 zullen de zesdejaars, vooral tijdens de lessen van de levensbeschouwelijke vakken en van het vak Nederlands, voorbereid worden op Zuiddag 2015. Ook andere leerkrachten zullen hun steentje bijdragen, evenals de Directie, die volledig achter dit initiatief staat.

Elke job is welkom: moet jouw tuinhuis dringend opnieuw gebeitst worden, wil je die kinderkamer eindelijk ontdoen van behang en van een nieuw laagje verf voorzien, of is de zolder dringend  aan een opruimbeurt toe? Meld je dan aan via www.zuiddag.be, de inschrijfprocedure voor werkgevers is bijzonder makkelijk. Leerlingen solliciteren per email voor jouw job, en je kiest zelf wie je laat werken. Dat kan uiteraard ook al vooraf afgesproken zijn, geen enkel probleem. De Zuiddagjob moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen (geen gevaarlijk werk, …). Zie meer hierover op www.zuiddag.be.

Een verslag van vorig jaar, mét foto’s, vind je hier.

Zuiddag. Want samen maken we een verschil.

1225_affiche_zuiddag

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Presentatie van Zuiddag | Atheneum Mariakerke
  2. Zuiddag 2015 | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.