Integratie van de basisschool

Traditiegetrouw kwamen ook dit jaar de basisscholen De Mijlpaal en De Wijze Eik integreren op ons atheneum. De leerlingen van het zesde jaar komen een voormiddag “proeven” van verschillende lessen, en maken zo kennis met onze schoolgebouwen en een aantal verschillende modules waaruit ze kunnen kiezen.

We lieten hen kennis maken met Latijn, technologie en ict, wetenschappen en cultuur & filosofie. In de les technologie maakten ze onder andere een kleine piramidevormige structuur in plexiglas, waarin ze via de smartphone een 3D-projectie konden zien. In de les wetenschappen maakten ze onder andere met het labomateriaal een eenvoudige lavalamp, en losten de kleuren en de inkt van M&Ms op.
In het lesje cultuur en filosofie dachten ze onder meer na over het verschil in kledij voor jongens en meisjes vroeger en nu, en bij Latijn gingen ze vooral in op woorden die ook nu nog in het Nederlands zitten, hoe groot dat Romeinse rijk nu eigenlijk wel was, en hoeveel we nog van de Romeinen hebben overgenomen.

Als afsluiter kregen ze allemaal een stukje cake en een glas appelsap in de eetzaal.

Aan de gezichten en de opmerkingen achteraf te zien kunnen we het een geslaagde kennismaking noemen!

Er zijn maar liefst 91 foto’s genomen. U kunt de volledige reeks hier bekijken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.