Kammekequiz ’16: de uitslag, de foto’s!

Een aantal teams moest helaas wegens ziekte verstek laten gaan, maar 39 dappere quizteams traden vrijdagavond in de arena, wat zorgde voor een goedgevulde zaal en een competitieve sfeer.

Het quizcollege, bestaande uit de collega’s Casier, De Mets, De Vriese, Heymans en Lösken, had het weer zeer vakkundig aangepakt en voorzag ons van 9 algemene, thematische rondes, en 3 tafelrondes. De vijfdejaars voorzagen ons dan weer volop en met gezwinde tred van de nodige dorstlessers en krachtvoer, en een deskundige jury had de rode stylo’s klaargelegd om ons op de gemaakte fouten te wijzen.

En de uitslag?

Het eerste team van enkel leerlingen was Bob says hello, met Robin Argyl, Sarah Bastiaens, Lieze Berkein en Vital Van Achte. Proficiat!

De winnaars van vorig jaar, de Minnemaesjes (bestaande uit wiskundeleraar mijnheer Maes, leraar Frans mevrouw Minne en haar man, en de echtgenoot van leraar Frans mevrouw Vermeire) eindigden ook dit jaar in gelijk spel met de tweede ploeg van vorig jaar, de Spelbrekers (het team van wiskundeleraar mevrouw Van Damme en haar man, leraar Nederlands mevrouw Pauwels en leraar LO mijnheer Vandenabeele). Alleen zaten deze keer de Spelbrekers net ietsje dichter bij de schiftingsvraag.

De Wosandjes (met directeur van de basisschool mijnheer Plets en oudleerling Arne Kinds) eindigden derde, Kamamima (volledig opgebouwd uit oudleerlingen, zijnde Kamiel De Bruyne, Mathias De Roose, Matthias De Swaef en Midas Hellinck) eindigde nipt tweede met een punt achterstand op de eerste ploeg, Kamkammertijd (de ploeg van leraar Latijn mevrouw Rombaut en haar mama). Zij haalden 229 op een totaal van 259.

Proficiat!

10 Minnemaesjes 204
9 De Spelbrekers 204
8 de nainggolanisten 208
7 Tafel zeven 210
6 De Pezewevers 210
5 The Reetje Experience 217
4 Kapitalisten 221
3 de wosandjes 221
2 Kamamima 228
1 Kamkammertijd 229

Voor de volledige uitslag moet u aan de mouw van mijnheer Casier gaan trekken.

Maar als we eerlijk zijn: eigenlijk is de quiz vooral een uitstekende gelegenheid voor oudleerlingen om nog even langs te komen en hallo te zeggen tegen hun oudleraars, en nog eens met weemoed de sfeer op te snuiven van het aloude KAM. En dat zijn quasi letterlijk de woorden van een nostalgische exKAMmer.

Amira Mazlout en Mina Fataiie, beide uit 5 Humane Wetenschappen, namen quasi de hele avond foto’s. We geven u hier een kleine selectie, alle 207 foto’s kan u gaan bekijken in ons archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.