Prijsuitreiking van de Wedstrijd voor Natuur en Wetenschap

logo wetenschappenMet enige fierheid kunnen we weer eens melden dat een groepje van de 4 wetenschappen erin geslaagd is om een prijs weg te kapen tijdens de deelname aan de wedstrijd voor wetenschappelijk uiteenzettingen, georganiseerd door de vzw ‘Natuur en Wetenschap’. Fien De Vos en Rani Claerman werden beloond met de ‘beste presentatie van het vierde jaar’. Ook vorig jaar vielen we in de prijzen.

Reeds meerdere jaren nemen we deel met alle leerlingen van 4 wetenschappen aan deze wetenschappelijke uitdaging. Dit jaar waren er 14 groepen. Daarom werd een voorselectie georganiseerd. De 5 beste presentaties werden weerhouden voor verdere deelname. De andere groepen presenteerden hun werkje aan de leerlingen van 3 wetenschappen.

Doelstelling van deze wedstrijd is om de leerlingen ‘zin te doen krijgen’ in wetenschappen. Voor ons is het bovendien belangrijk dat de leerlingen in groep leren werken en dat ze onder begeleiding een proef uitvoeren en een wetenschappelijk verslag leren opstellen.

Het bekroonde werk handelde over hormonen in drinkwater.

Met dank aan mevrouw Vanlommel voor de tekst, en Rani voor de foto’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.