Nieuw: brei- en schaakclub!

breien_man312Dat breien al langer opnieuw hip is, dat wist u wellicht al. Niks zo gezellig als een zelfgebreide muts of sjaal, of, voor de gevorderden, een fijne pull of gilet.

Dat vonden wij, zijnde mevrouw Van De Peer en mevrouw Rombaut, ook. Breien zorgt ervoor dat je handen bezig zijn, terwijl je gedachten rustig alle kanten uit kunnen, en je meteen ook helemaal stressvrij wordt. Haken is natuurlijk ook een optie: beestjes haken (amigurumi) is ongelofelijk leuk.

Daarom vonden we het tijd om onze leerlingen de kans te geven op school te (leren) breien of haken. Elke dinsdagmiddag van tien over één tot twintig voor twee ben je daarom welkom in lokaal 0.08, om gezellig te zitten kletsen en haken of breien natuurlijk. Wij zullen het je leren: van een eenvoudige sjaal tot de meest ingewikkelde patronen, met wat geduld leer je het allemaal. En voor wie al kan breien of haken, is het gewoon een rustig moment tussen de lessen door. Het is natuurlijk niet de bedoeling om alleen maar luidruchtig te zitten praten: je moet wel degelijk bezig zijn.

Tegelijk willen we ook de denksport een beetje stimuleren. We zouden daarom ook graag leerlingen schakende gelegenheid geven om op datzelfde moment, in datzelfde lokaal, te schaken of te dammen. We kunnen je geen muisstille omgeving garanderen, maar toch meer dan voldoende om het spel te beoefenen.

Natuurlijk kunnen wij niet zomaar alle materiaal voorzien. Ga dus even langs bij een buurvrouw, je oma of snuister eens in de kasten van een tante, en breng zelf brei- of haakmateriaal mee. Wij kunnen je voorzien van startersbenodigdheden, als dat moet. Voor een euro of twee heb je ook in winkels als de Zeeman en de Wibra een grote bol wol en een paar priemen of een haaknaald.

Hetzelfde geldt voor de schaakliefhebbers: de school heeft zelf geen borden en stukken. Wil je spelen, dan moet je dat zelf meebrengen. We kunnen het eventueel wel voor jou op school bewaren, dan zetten we het in de kast. Ga dus ook even langs bij de buurvrouw, je oma of de kasten van een tante, en geef die ongebruikte stukken een nieuw leven.

Tot dinsdag!

mevrouw Van De Peer en mevrouw Rombaut

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.