Leesclub 2016-2017

Boekenclub 4Vorig jaar zag een leesclub het licht op ons atheneum. Jammer genoeg bleef het bij een klein clubje geïnteresseerden, vooral dan van leerkrachten.

We zouden dat bijzonder graag uitgebreid zien met leerlingen (vanaf het vierde jaar) en ouders, maar we snappen best dat het soms moeilijk is om die boeken op tijd gelezen te krijgen. Dat geldt overigens ook voor ons, geloof me. Daarom willen we er nog even op hameren dat je écht niet alle boeken hoeft gelezen te hebben om deel te nemen. Haal je maar één boek, of heb je een boek maar voor de helft gelezen, dat maakt op zich niks uit, je bent meer dan welkom.

We zouden nu dinsdag 08 november voor het eerst afspreken om 16.15 uur in lokaal 0.08, gewoon om eens te zien wie er geïnteresseerd is, en om af te spreken welke vier boeken we dit jaar willen gelezen hebben. Iedereen mag een boek voorstellen, we kijken samen wat haalbaar is, en tegen welke datum. Dan bespreken we samen wat we van het gelezen boek vonden, wat er ons precies aansprak of waarom net niet, en welke thema’s erin aan bod kwamen.

img_20160517_175052Vorig jaar waren dat, om je een idee te geven, de volgende vier kleppers:
De Cirkel van Dave Eggers
Het diner van Herman Koch
– Amerikanah van Chimamanda Ngozi Adichie
 Mrs Dalloway van Virginia Woolf

Wat zou je dit jaar willen lezen, en waarom?

Als je geïnteresseerd bent en een boek wil voorstellen, maar je kan er dinsdag niet zijn, stuur dan via Smartschool een berichtje naar mevrouw Rombaut, en we houden er zeker rekening mee!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.