Oudleerlinge Anke Clinck wereldkampioen hiphop streetdance!

In september konden we u nog vol trots melden dat Empire Crew, het hiphop streetdance team van oudleerlinge Anke Clinck, Europees kampioen was geworden.

Nu hebben we nog veel beter nieuws: Empire Crew won onlangs ook het Wereldkampioenschap Streetdance van HipHop Unite in Wenen! De crew bestaat nog maar zeven maanden en heeft intussen dus al drie titels op zijn palmares staan. Ze wonnen in april het Belgisch kampioenschap hier in Gent en konden in juni dus ook de Europese titel toevoegen.

De crew behaalde deze titels in de categorie ‘Megacrew’, waarbij de teams moeten bestaan uit meer dan 12 dansers. Dit zorgt ervoor dat de synchroniciteit en power extra naar voren moeten komen en dat er geen enkele van de dansers uit de boot mag vallen.

Het filmpje van de prestatie op het WK toont dat ook exact:

De leden van de crew komen uit heel Vlaanderen, in totaal een selectie van 20 choreografen/dansers uit elke regio. Trainingen gaan dan ook afwisselend door in Oost- Vlaanderen, Brussel, Antwerpen en Vlaams Brabant.

Intussen hebben ze dus ook de wereldtitel op zak. De dansgroep was ook te zien in Belgium’s Got Talent op VTM, met heel veel succes overigens. We kunnen dat filmpje ook hier laten zien, en Anke is het meisje dat in het begin het woord voert.

Volg je dit programma, en weet je niet op wie stemmen? Geef de Empire Crew dan een extra duwtje in de rug, Anke zal je dankbaar zijn!

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.