Harde noten: toneel voor het eerste jaar

In Vlaanderen wordt één kind op vijf gepest. Ondanks alle campagnes en initiatieven blijft pesten een moeilijk uit te roeien probleem. In het kader van de ‘Vlaamse Week tegen Pesten’ wilden ook wij onze leerlingen sensibiliseren over welke blijvende schade pesten kan aanrichten… Op maandag 13 februari konden alle leerlingen van het eerste jaar daarom op school genieten van het toneelstuk ‘Harde Noten’.

Deze monoloog, gespeeld door Kristof Francis van Studio Gekko, is gebaseerd op de jeugdboeken ‘Harde noten’ en ‘Papieren vriendin’ van Ilse De Keyzer. Centraal in het verhaal staat Kaat, een eenvoudig en ietwat verlegen meisje dat een passie heeft voor vioolspelen. Na de scheiding van hun ouders moeten Kaat en haar broer Sep veranderen van school. Sep heeft geen moeite met deze verandering en vindt onmiddellijk aansluiting bij een groepje. Voor Kaat verloopt deze nieuwe start bijzonder moeilijk. Ze is helemaal op zichzelf aangewezen en wordt het slachtoffer van ernstige pesterijen.

Als ook de oma van Kaat en Sep sterft, dan is het emmertje van Kaat helemaal vol…

Kristof Francis speelt Sep, die op een heel herkenbare (vaak heel emotionele) manier, maar toch voorzien van de nodige humor, vertelt wat ‘pesten’ met Kaat gedaan heeft en hoe dat haar helemaal veranderde.

Met dank aan mevrouw Ann De Clercq voor tekst en beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.