Debatwedstrijd HUJO: alweer een finaleplaats!

Op zaterdag 18 februari vond onze jaarlijkse afspraak met de debatwedstrijd van Hujo plaats. Met maar liefst zes deelnemende duo’s was onze school meer dan goed vertegenwoordigd. We waren getuige van pittige debatten, met hier en daar een vleugje humor, ironie, maar ook met veel respect naar de tegenstander toe. Tussen de debatten door werd er volop verbroederd met de andere debatduo’s. De leerlingen van het KAM gaven het beste van zichzelf en vervulden een glansrol. Deze inzet en talent werd ruimschoots beloond: drie duo’s haalden de kwartfinale, twee duo’s stootten door naar de halve finale om als kers op de taart ook de finale binnen te rijven. Proficiat aan Frederik en Marthe met de welverdiende derde plaats. Proficiat aan Isabeau en Febe met hun terechte eerste plaats. Voor dit laatste duo zit de reis er nog niet op. Op zaterdag 18 maart nemen zij het op tegen de andere winnende duo’s uit de overige Vlaamse provincies. Deze nationale finale vindt plaats in het Vlaams parlement! Twee jaar geleden haalde het KAM ook al eens diezelfde finale, wie weet halen we nu de hoofdprijs!

Graag ook nog een vermelding voor Teo Lugonja, voormalig leerling op onze school. Hij sleepte de prijs voor origineelste en diepzinnigste quote van de dag in de wacht.

Bedankt aan de dames Van Nieuwenhuyze en De Vreese, Meliha Cakir (6HUM), Anouk Kaesen (6MTWe) en  Selma Dag en Teo Lugonja (voormalige leerlingen) om de duo’s te komen aanmoedigen.

Uiteraard een enorme dankjewel aan onze deelnemers Jemma Vercruysse (5GL), Amber Blitz (5GL), Floor Meesen (5LWi), Ineke Barbaix (5LWi), Marthe Annaert (5LWe), Frederik Goossens (5HumWo), Florence Seynaeve (5EcWi), Rani Claerman (5MTWe), Karima Sumar (6MTWe), Sébastien Opsomer (6MTWe), Febe Geraert (6MTWe) en Isabeau Coussement (6MTWe). Want zonder hen geen debatwedstrijd! Bedankt, jullie waren fantastisch!

Met dank aan mevrouw Maes voor het verslag, en mevrouw Maes, mevrouw Van Nieuwenhuyze en vooral ook Teo Lugonja voor de foto’s. De hele reeks kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.