Identiteitsbloemen voor Kiruhura

U kon het hier al een aantal keren lezen, en het heeft uiteraard ook een eigen plekje op onze website: het project Scholenbanden. Al sinds 2009 heeft onze school onder impuls van mevrouw Vanlommel een scholenband met St. Mary’s High School in Kiruhura, Rwanda.

In het najaar 2016 zijn twee Rwandese leraars op onze school een kijkje komen nemen, en op 18 augustus vertrekken twee huidige vijfdejaars, Priyanthi Bouduin en Loïs Heirman, tot 3 september naar Rwanda, samen met mevrouw Vanlommel en mijnheer Kinds.
Ze zullen in de school verblijven en gaan daar allerlei activiteiten doen rond diversiteit. Die activiteiten zullen ze zelf organiseren, en samen met de leerlingen van de school in Kiruhura zullen ze die activiteiten ook uitvoeren.
De bedoeling is om meer over elkaar te weten te komen zoals cultuur, maar niet alleen onze cultuur maar ook andere culturen of gewoonten (bv. Islam, katholiek, protestants, vrijzinnigen…). Ze zullen er spelletjes spelen, praten, en ze hebben nog van alles voor te bereiden. Uiteraard zullen ze ons ook uitgebreid op de hoogte houden van hun Afrikaanse avontuur.
Zoals Priyanthi zegt: “Voor ons zal dit een fenomenale ervaring zijn en we kijken er heel erg naar uit om de mensen te ontmoeten en meer over hen te leren.”

Intussen hebben de leerlingen van het project samen identiteitsbloemen gemaakt. Het is de bedoeling dat onze partners van de schoollinkgroep net hetzelfde gaan doen als we op bezoek gaan.

Met dank aan mijnheer De Kerpel voor de foto’s, en Priyanthi Bouduin voor de tekst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.