“Grenzen”: toneel voor onze tweedes

In de examens is er natuurlijk niet veel te beleven op school. Daarom hebben we nog wat oudere berichten achter gehouden, zodat we u ook nu nog kunnen voorzien van fijn leesvoer.

De tweedejaars eindigden de lesweek voor de paasvakantie met het toneel ‘Grenzen’ van Theater van A tot Z. In het toneelstuk werden de hoofdrolspelers geconfronteerd met enkele problemen waarmee ook de jongeren vandaag de dag kunnen worstelen. Stand-upcomedy en sociale media, weddenschappen en alcohol. Hoe ver kan een spelletje ‘durven of doen’ gaan? En hoe bereik je wat je wilt bereiken zonder te ver te gaan? Joppe zal het zelf moeten ondervinden, met een duwtje in de rug van het moslimmeisje Deriya. In deze multimediale theaterproductie gaan tieners de confrontatie aan met hun eigen grenzen, in een wereld vol diversiteit. Soms grappig, soms confronterend, soms een serieuze waarschuwing, maar ondanks de technische problemen een leuk begin van de vakantie.

Foto’s mochten we helaas niet nemen, maar we mochten er wel een paar van de website van het gezelschap halen, en dat hebben we dan ook gedaan.

Met dank aan mevrouw Van Cauwenberghe voor de extra uitleg.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.