Olyfran 2017: quels résultats!

Ah, la langue française!

Dat de taal bij ons op handen gedragen wordt, is geen geheim: elk jaar doen we trouw mee aan de Olyfran, de Franse olympiade, met fijne resultaten. Maar de resultaten dit jaar waren toch wel vrij uitzonderlijk.

We beginnen met de eerste graad: voor het eerst was er dit jaar – naar aanleiding van het dertigjarig bestaan van de Olyfran – ook een wedstrijd voor de eerste graad. In maart namen alle tweedejaars deel aan de eerste ronde. Een behoorlijk grote groep leerlingen was geselecteerd voor de tweede ronde in april: Raf Boone, Lina Lagheni, Marthe Verdegem, Reine Moens, Imme Van Deynse, Dara Oguntubi, Léon De Paepe, Jens Onderdonck, Aslam El Hajaiji, Kobe Suls, Milan De Keulenaere en Lina Rebhi. Deze laatste had overigens de hoogste score van gans Vlaanderen, maar liefst 49/50. Proficiat, Lina!

Ze wonnen dan ook een groepsprijs: een hele mooie parkbank van Eco-oh!, volledig vervaardigd uit gerecycleerd materiaal, zeg maar plasticafval. Daarnaast leverde de wedstrijd hen ook tal van kortingsbonnen op voor Franse taalkampen. Lina en Dara gingen, samen met mevrouw Beaucarne, de prijs ophalen aan de Universiteit Antwerpen.

Maar ook de resultaten in de derde graad waren fantastisch te noemen!

Maar liefst zeven leerlingen scoorden bij de 10% beste van Vlaanderen, en twee van hen zelfs bij de 5%.

Haut Lauréat (5% besten van Vlaanderen): Zelie Vuijlsteke en Febe Geraert.

Lauréat (5% volgende)
Celine Esteban Jimenez, Borre Van De Walle, Sam Semey, Cyrille Seynaeve en Zakaria Assakali.

Ook voor hen een welgemeende proficiat!

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.