Project “Life skills”

ASO-scholen krijgen vaak het verwijt wereldvreemd te zijn. Wiskunde en aardrijkskunde of Latijn, allemaal goed en wel, maar wat ben je daarmee in het dagelijkse leven?

Daarom volgden al onze zesdejaars op woensdag 19 april het vormingsproject ‘Jong geleerd, goed gehuurd’, georganiseerd door Huurdersbond Oost-Vlaanderen V.Z.W. De leerlingen leren om op eigen benen te staan. Velen onder hen zullen op de huurmarkt terechtkomen, zowel tijdens als na de periode van hogere studies.

Zowel bij het huren van een hoofdverblijfplaats als van een studentenverblijf komt heel wat kijken en vaak loopt niet alles van een leien dakje. Het vormings- en preventieproject wil de leerlingen op weg helpen om op een adequate manier om te gaan met huurproblemen.

Daarnaast namen de leerlingen deel aan de workshop ‘Kop of munt volgen’ of de workshop ‘Budgetaanzet’. Bij ‘Kop of munt’ werd ingegaan op de rol van geld in onze samenleving. Het doel is structurele problemen van geld in onze samenleving blootleggen en de leerlingen te confronteren met hun eigen houding tegenover geld. In het spel ‘Budgetaanzet’ werden de leerlingen ondegedompeld in een reële situatie en ervoeren ze wat de moeilijkheden zijn bij het managen van geld.

Alle foto’s van deze dag kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.