Cultuur en filosofie: de eerste les was alvast een succes!

Een nieuwe school, nieuwe leerlingen, nieuwe leraars, en vooral ook nieuwe vakken! Onze eerstejaars hebben het niet altijd even makkelijk in die beginweken, maar het eerste lesje ‘cultuur en filosofie’ was alvast een succes.

De leerlingen trokken naar buiten, op bezoek in een andere cultuur of om vol overtuiging een andere cultuur neer te zetten. Zo konden ze ontdekken wat de gebruiken of gewoontes  van die ‘anderen’ zijn. Een hele klus, die toch zowat onbegrijpbaar was, leverde een namiddag intensief rollenspel op, en deed vooral verlangen naar meer. Op naar het volgende lesmoment!

Met dank aan mevrouw De Smedt voor zowel tekst als beeld. De reeks foto’s van die les kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.