Onze tweedes in Henegouwen

In het kader van de lessen Frans, aardrijkskunde, geschiedenis en informatica gingen onze tweedes vorig schooljaar op uitstap naar Henegouwen. Wat ten tijde van de middeleeuwen een van de grootste vorstendommen was op ons huidig grondgebied, graafschap Henegouwen, is vandaag een van onze minst gekende provincies. Minder gekend, maar daarom niet minder bemind: met zijn ruim aanbod aan natuur en cultuur kunnen we Henegouwen zien als de perfecte combinatie voor de toekomst. De hoofdplaats Bergen mocht zich in 2015, één jaar lang, culturele hoofdstad van Europa noemen en was de topattractie van de dag.

In Lessen/Lessines brachten ze een kort bezoek aan een porfiersteengroeve. Op originele wijze leerden de leerlingen over de geschiedenis van Henegouwen, waarbij de steengroeven van essentieel belang waren.

Na een kleine introductie in de wereld van het steenkappen zetten ze hun tocht verder naar de hoofdplaats van Henegouwen, Bergen. Daar speelden de leerlingen een interactief stadsspel doorheen het gezellige centrum van Bergen.

Wist je dat Bergen de Belgische thuishaven is van Google? Wie Google zegt, denkt hierbij automatisch aan internet. De volgende stop was het Mundaneum, waar de leerlingen op ontdekkingsreis gingen naar het ontstaan van het web.

Tegen vier uur waren ze terug op school.

Met dank aan Hilal Seven en Eva Roelandt voor de foto’s. De rest van de foto’s kan u hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.