Smaaktest in de les economie

In het kader van de lessen economie gingen de leerlingen van het tweede jaar proefondervindelijk na of merkloyaliteit een gevolg is van productdifferentiatie. Aan de hand van een heuse smaaktest trachtten ze te achterhalen of onze merkgebondenheid echt berust op een specifieke smaak. De resultaten konden gerust verbazingwekkend genoemd worden. Zo werd het smaakverschil tussen Cola en Cola Zero er niet uitgehaald, vond het merendeel van de leerlingen de Pirato Chips lekkerder en dus verbonden zij die aan het merk Lays en werd de River Ice tea bekroond tot de lekkerste. Kortom, het was een enorm aangename manier voor de leerlingen om geconfronteerd te worden met de effecten van reclame en imagebuilding op ons koopproces.

Met dank aan mevrouw Van Cotthem voor tekst en beeld!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.