Modeshow in de Franse les

Dit is er eigenlijk nog eentje van vorig jaar, maar we vonden die zo leuk dat we het verslagje er alsnog tussen wilden zetten dit jaar. Want Franse vocabulaire, dat kunnen we in saaie lijstjes gieten en rats uit het hoofd laten leren. Mevrouw Beaucarne bewijst dat het ook anders kan.

Zoals ze het zelf verwoordt: “Het doel van de lessen Frans is de kennis om te zetten in taalhandelingen. Daarom krijgen de leerlingen taaltaken. Dit gebeurde na een les woordenschat over kledij  en de kleuren.” Un défilé de mode” was een taaltaak waar de leerlingen hun kennis gebruiken in een leuke activiteit.”

Als u eraan twijfelt of het leuk was, kijk dan maar eens naar de geamuseerde gezichten van de leerlingen.

 

Met dank een mevrouw Beaucarne voor tekst en beeld. Alle foto’s uit deze reeks kan je hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.