Youca Action Day voor onze vijfdes

Als school vinden we het heel belangrijk dat onze leerlingen zich durven engageren voor anderen, en dat ze beseffen dat wij het hier maar al te goed hebben.

Daarom gingen onze vijfdes op donderdag 19 oktober 2017 een dag werken op een locatie naar keuze, in het kader van de Youca Action Day, het vroegere Zuiddag.

We vroegen hen dan ook om even te laten weten waar ze gewerkt hadden of wat ze hadden gedaan, en ook een foto mee te sturen. Helaas heeft nog niet de helft van de leerlingen dat ook gedaan, maar toch kunnen we u een behoorlijk goed beeld geven van wat allemaal mogelijk is.

Sara ging helpen bij Slagerij Henk. Ze heeft er ajuinen gesneden, balletjes gedraaid, kaas gemalen, in de winkel geholpen… Xavier werkte als administratieve hulp bij de KBC verzekeringen in Mariakerke, Amandine kon aan de slag in de Delhaize van Mariakerke, Justine stond achter de toonbank bij bakkerij Bouters en Annelies draaide mee bij OCMW Gent.

Paco en Alessandro waren voor een dagje zaalhelpers in de Aba-Jour, Seppe en Stan zorgden voor ondersteuning in het eerste leerjaar van de Vrije Basisschool De Mozaïek in Gent. Yannick kon zijn computerkennis etaleren in de FNAC, en Anouck schreef voor ons het volgende: “Ik werkte in de huisartsenpraktijk in Ledeberg, waar mijn mama werkt. Mijn taak was om in de kelder de dossiers van de patiënten op alfabetische volgorde te zetten. Ik vond het een leuke ervaring en vind de Youca Action Day een mooi initiatief. Op het einde van de dag zat ik wel helemaal onder het stof.”

Karel en Erjon staken een handje toe bij het onderhouden van warmtesystemen bij stadsgebouwen, Isaura maakte speculoosjes en andere lekkere dingen bij bakkerij Lierman in Lovendegem, Ferre werd warempel ingeschakeld als fysieke coach van 2e ploeg AA Gent, en Emma gaf wiskunde, taal en spelling op de Voskenslaan in het tweede leerjaar en heeft met hen geknutseld, en daarna nog maskers gegipst in het 4de leerjaar.

Fien gaf de dieren eten, vulde de rekken en hielp klanten in de Tom&Co in Wondelgem, en Siham die bij Mima, een Marokkaans ontbijthuis, ging werken, deed dat daar zo goed dat ze ook aangenomen wordt als jobstudent. Isaac en Sander gingen aan de slag bij digitaal bureau Wijs, waarvoor ze zelfs een artikeltje kregen op de Wijs website.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.