Fysica olympiade: eerste ronde

24 januari was het dan zover. Met vier waren ze: Thomas Decloedt, Diego De Gusem, Ian Lateur en Joseph Musabyimana. Eén voor één betraden ze dapper de epische arena van de Vlaamse Fysica Olympiade 2018.

Als ware gladiatoren trotseerden ze de wetten van de natuurkunde. Vallende voorwerpen, opwarmende vaten, katrolsystemen, verschuivende wanden, hogedrukkamers en andere beklijvende krachttoeren zorgden voor de (al dan niet elektrische) spanning. Triomfantelijk en met opgeheven hoofd verlieten ze de arena na het spektakel van 2,5 uur of een mooie 9000 seconden.

En jawel, we hebben goed nieuws! Eén van onze 4 natuurkundige krachten is uitverkoren om in een nabijgelegen arena in Gent verder te strijden voor de grootste eer (na de Nobelprijs). Proficiat, Ian Lateur, met je selectie voor de tweede ronde van de Vlaamse Fysica Olympiade. We wensen jou heel veel succes!

Bedankt aan de ouderwerking voor het aangeboden drankje!

Met dank aan mijnheer Beernaert voor tekst en beeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.