De meest fervente fietser van het KAM?

GO! Scholengroep Gent zet de hele week de fiets in de kijker, naar aanleiding van de Wereldfietsdag afgelopen zaterdag.

Daarom keken we even wie er onder het lerarenkorps de meest fervente fietser is, en lang hoefden we daar niet over na te denken: mevrouw Tavernier!

We stelden haar even een paar vraagjes over haar fietsdrang.

KAM: En, mevrouw Tavernier, waarom komt u eigenlijk in weer en wind met de fiets?

TAVERNIER: Goh, het heeft eigenlijk toch alleen maar voordelen, nee? Ik woon aan de andere kant van Gent, een goeie acht kilometer, maar ik sta hier op zo’n 25 minuutjes. Neem ik tijdens de ochtendspits de auto, dan doe ik er gemakkelijk 40 minuten over. Daarnaast is het ook veel beter voor het milieu natuurlijk. Maar ook fysiek heb ik er baat bij: door elke dag in totaal 50 minuten te fietsen hoef ik verder niet meer aan sport te doen. Op deze manier heb ik ook nooit een uitvlucht om niet te sporten: het zit gewoon standaard in mijn dagschema ingebouwd. En tot slot: ik mag me nog zó opgejaagd hebben overdag, ik kom helemaal ontspannen en ontstrest thuis. Daar betalen sommige mensen véél geld voor. (lacht)

KAM: Zijn er dagen dat u niet met de fiets komt? Door het weer of zo?

TAVERNIER: Eigenlijk niet: er bestaat geen slecht weer, er bestaan alleen slechte kleren. Het is een kwestie van inderdaad de juiste kleren aan te hebben om te fietsen. In de winter ben ik soms nogal ingepakt, met oorwarmers en stevige handschoenen, ja, maar dat weegt nog altijd niet op tegen alle voordelen. Alleen als het sneeuwt, durf ik al eens de auto nemen: de fietspaden zijn vaak niet geruimd, en afgelopen winter heb ik zelfs een stukje te voet moeten stappen omdat ik op de rijweg moest fietsen, en zelfs die niet geruimd was. Het was gewoon veel te gevaarlijk…

KAM: Met andere woorden: u kan het iedereen aanraden om elke dag met de fiets naar school te komen?

TAVERNIER: Het zal wel zijn da!

KAM: Bedankt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.