Nieuwe, veiligere fietsingang aan de kant van de Casierlaan

Wie zich bij het begin of het einde van de schooldag al eens aan de Casierlaan heeft opgesteld, heeft het ongetwijfeld al gemerkt: de fietsingang voor alle leerlingen van het eerste, derde, vijfde en zesde jaar langs het grote hek is gewoon om problemen vragen. Het is er veel te druk, er passeert een bus, auto’s staan aan te schuiven, kleutertjes steken over aan de hand van mama of papa én nu komt daar nog een 300tal fietsen tussen die alle richtingen uit moeten.

Sam en Maarten, onze werkmannen, hebben daarom in allerijl een nieuwe toegang tot de fietsenstalling vooraan gecreëerd: in de Kasteeldreef, het autovrije pad dat rond onze school loopt, is nu een ingang door de bomen tot aan de fietsenstalling. Het is misschien niet heel breed, maar wel een héél pak veiliger.

Concreet betekent dat:

  • alle voetgangers en fietsers van het eerste, derde, vijfde en zesde jaar moeten deze ingang gebruiken;
  • alle leerlingen van deze jaren die de bus nemen ter hoogte van het rondpunt (halte Mariakerke Kerk) en van het park (halte Mariakerke Post en Brug) moeten deze ingang gebruiken;
  • het fietsen langs de Amand Casier de ter Bekenlaan is niet meer nodig;
  • enkel leerlingen die te voet uit de buurt toekomen en leerlingen die de bus ’s morgens en ’s avonds nemen ter hoogte van de Amand Casier de ter Bekenlaan (halte Mariakerke Minoodtlaan) nemen de ingang vooraan langs het kleine hekken ter hoogte van de peutertuin.

Belangrijk:

  • je stapt af bij het betreden van het schooldomein, ook bij het naar buiten gaan stap je naast je fiets of brommer tot aan de omheining
  • je zet je fiets op de voorziene plaatsen en niet daarbuiten; er zijn zones getekend op de grond die dit aangeven
  • zet je fiets op slot
  • heb je geen pikkel? Zet dan je fiets tegen de nadarhekken, niet tegen de struiken of palen

Om deze nieuwe ingang ook extra in de verf te zetten, wilden we nu vrijdag – 18 september, STRAPdag – ook onze eerste fietscontrole van dit jaar houden. Wegens praktische redenen willen we die nu even uitstellen. Jullie hebben dus nog extra tijd om even de fietsenwinkel of voor ons part de Action binnen te waaien, en nu eindelijk eens die ontbrekende fietsbel, lichten of reflectoren te halen. Zorg er vooral voor dat je fiets veilig is en dat je remmen werken: we vinden het belangrijk dat onze leerlingen met de fiets komen, maar nog veel belangrijker dat ze dat veilig doen.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.