De infoavond voor ouders van de leerlingen uit het eerste jaar gaat digitaal

Een nieuwe school, met nieuwe vriendjes, nieuwe leraars, nieuwe lokalen, maar vooral ook nieuwe regels en verwachtingen, nieuwe vakken én Smartschool. Als ouder is het soms moeilijk om door de bomen het bos nog te zien, want wat vertelt uw eerstejaars allemaal thuis, en vooral, wat vertelt hij of zij niet? En wat klopt er allemaal van die woeste verhalen, waarmee hij of zij wellicht thuis komt?

We hopen natuurlijk dat onze eerstes intussen hun draai hebben gevonden op hun nieuwe school. Toch willen we bepaalde dingen ook nog graag toelichten voor de ouders en hen de kans geven vragen te stellen aan de leraars. Daarom nodigen we u graag uit voor de infoavond voor de ouders (en leerlingen) van het eerste jaar op donderdag 17 september 2020. U krijgt er uitleg over smartschool, de praktische regeling van het huidige schooljaar, middageten, lockers, …

Alleen… naar aanleiding van de extra maatregelen omtrent het coronavirus zijn we genoodzaakt om de infoavond op afstand te houden via Smartschool. De powerpoint die de directie normaal gesproken met u zou overlopen, wordt u toegestuurd en kan u zelf inkijken, samen met een filmpje van de directie.

Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om een tiental minuten met de klassenleraar te praten en vragen te stellen. Daarvoor moet u uw co-account geactiveerd hebben én intekenen via de module oudercontact. Dat kan tot morgenavond 18.45 uur. Wil u liever per telefoon gecontacteerd worden, dan kan u een eenvoudig berichtje sturen en dan bellen wij u op.

Wie wil, kan ook een afspraak maken via de module oudercontact met de directie of de leerlingenbegeleiding. Contact met de vakleerkrachten is op de infoavond niet mogelijk, daarvoor zal er een oudercontact zijn op dinsdagavond 13 oktober.

In het kort:
– Powerpointpresentatie en filmpje wordt u toegestuurd via smartschool en kan u vrij bekijken.
– Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan de klassenleraar via de module oudercontact. Inschrijven via de co-account is hiervoor verplicht.
– Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de leerlingenbegeleiding: dhr. W. Kinds en mevr. S. Tavernier. U reserveert hiervoor via de oudercontactmodule.
– Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan de directie: mevr. A. Van Den Bossche en dhr. F. Desmidt. U reserveert hiervoor via de oudercontactmodule.
– Wie liever telefonisch contact heeft, kan een bericht sturen via smartschool naar de klastitularis. Hij of zij zal u dan in de loop van de avond bellen.

Het zou fijn zijn indien de klassenleraar alle ouders kan begroeten tijdens dit moment.

Wij hopen u oprecht later op school te mogen begroeten, maar we verheugen ons alvast op een nauwe samenwerking met u. Een kind opvoeden tot een jonge volwassene doen we immers samen, en in overleg.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.