KAMburger: heb jij nog warme kleren en speelgoed?

Voor en tijdens de fameuze lockdown besloten we vanuit het bestaande Scholenbanden-team om een nieuw initiatief op te zetten dat zich richt op de steun van sociale goede doelen binnen België: de KAMburgers. Het eerste doel? Een steentje bijdragen aan ‘goede’ projecten in de directe nabijheid van onze school. Via mevrouw Cruyt hoorden we dat verschillende projecten in het Gentse steeds extra steun kunnen gebruiken in de vorm van vrijwilligerswerk en huishoudelijk materiaal. We zamelden al veel kledij in en brachten die tot bij onder andere de Meubelfabriek en Hart voor Vluchtelingen en kookten samen met andere vrijwilligers van het Gents Solidariteitsfonds.

Er kan nooit genoeg steun zijn voor zulke projecten en meer zielen betekent ook meer steun. Dus. Wil je je ook af en toe engageren en zo meehelpen aan het mooier maken van deze wereld? Voeg je dan bij het KAMburger-team! Spreek een van de organiserende leerkrachten aan (de dames Cruyt, Vanlommel, Neirings, Maes, Christiaens, Van Bossche en Everaert) of antwoord op het bericht hierover in je Smartschool. Daarna voegen wij je toe aan onze mailinglijst en kom je meer te weten over de lopende acties en initiatieven.

En dan nu voor iedereen:

1. Komend weekend gaat mevrouw Cruyt naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Kan je warme mannenkleren, schoenen, dekens en/of warme kinderkledij missen? Breng dat dan naar school (of vraag ons waar je eventuele grotere items naartoe kan brengen) en stop het in de daarvoor bestemde dozen in de PZNB (voor 1, 3, 5 en 6) en de Europazaal (voor 2 en 4). Zorg er wel voor dat je de afstandsregels kan waarborgen en meng je niet onder andere jaarbubbels. Morgen wordt alles al meegenomen en dat gaat in het weekend dan rechtstreeks naar het vluchtelingenkamp.

2. De vader van mevrouw Van Bossche is voor het asielcentrum van Sijsele nog op zoek naar materiaal voor de inrichting van een speelkamer. Ze zoeken proper en werkend speelgoed, speelmatten, stoeltjes en bankjes. Deze zaken kunnen op dezelfde plekken worden afgezet op school (grotere stukken breng je best niet mee naar school, maar je kan altijd een mailtje sturen om met één van ons afspraken te maken voor ophaling).

Vele warme groeten

de KAMburgers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.