Doe jij mee met tToneel?

Het nieuwe schooljaar is ondertussen al even begonnen en voor het ACHTTIENDE jaar op rij hoort het tToneel er ook bij.

Na ZEVENTIEN succesvolle voorstellingen beginnen we er ook dit jaar met veel enthousiasme aan. Dit schooljaar werken we samen met theatermakers Walter Janssens en Mareille Labohm.

Zin om deel uit te maken van het toneelgezelschap van onze school? Als acteur/actrice, muzikant, decorbouwer, belichter… Kom dan een kijkje nemen op woensdag 11 september 2019. We verzamelen op school in de sportzaal om 12.55 uur en jullie mogen om 15 uur terug, vol inspiratie, naar huis.

Wat breng je mee?
– jezelf
– het strookje dat je op de brief vond die in de klas is uitgedeeld, ingevuld en ondertekend
– 40 euro

De “anciens” hebben er al een eerste repetitiedag en kennismaking met de nieuwe regisseurs op zitten, de laatste vrijdag van de vakantie. Dieuwerke De Baerdemacker schreef daarover het volgende verslagje:

“Terwijl velen nog aan het genieten waren van het einde van de vakantie, stonden er vrijdag al 20 enthousiaste leerlingen om 10 uur aan de school voor de allereerste repetitiedag van tToneel. We maakten kennis met de twee regisseurs, Mareille en Walter, die voor ons al heel wat in petto hadden. Ook oud-leerlingen Justine en Amandine kwamen ons een bezoekje brengen. We deden enkele oefeningen om wat losser te worden en sloten de repetitiedag af met een improvisatieoefening. Rond 13u gingen we met z’n allen onze boterhammen opeten in het park. We gingen met een goed gevoel naar huis en kijken uit naar de volgende repetities.”

Belangrijk voor de nieuwelingen en curieuzeneuzen:
iederéén mag uiteraard naar de introductienamiddag komen zonder zich definitief te engageren. Wij verwachten dit echter wel vanaf woensdag 18 september 2019. Wij repeteren elke woensdag van 13 tot 15 uur. Iedereen moet op alle repetitiedagen aanwezig zijn. Tijdens de kerstvakantie repeteren wij op maandag 30 december 2019 van 10.00 uur tot 17 uur, dinsdag 31 december van 10.00u tot 15.00u, donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 januari 2020, steeds van 10.00 uur tot 17.00 uur.
De voorstellingen zijn de 2 weekends na de kerstvakantie (10 –12 januari en 18 –20 januari2020) en op woensdag 15januari om 10 uur voor de basisscholen. Op al deze data moet je je kunnen vrijmaken indien je met ons in het tToneelavontuur wil stappen.
Om tot een mooie productie te komen, is het belangrijk dat jullie en jullie ouders zich engageren voor de volledige repetitieperiode.
Voor de ouders van de acteurs en actrices in spe:
woensdag 18 september van 15 tot 15.30 uur, na onze tweede echte repetitie worden jullie vriendelijk verwacht. Omdat wij voor een lange en intensieve periode met de leerlingen werken, lijkt het ons noodzakelijk en leuk om met jullie kennis te maken. De regisseurs of begeleiders zullen kort het project toelichten.

De tToneelers
Annik Cruyt, Berdien Van Nieuwenhuyze, Karel Uyttenhove, Isadora Lenaerts, Tania Van Damme en Annelies Pauwels

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.