Sportdag 2024

Soms lijkt het of onze sportdag vervloekt is door de weergoden: vorig jaar regende het onophoudelijk, waaide het immens en kon de sportdag van de derdes zelfs niet doorgaan wegens een te groot risico. In 2022 lag er zelfs sneeuw en was het bitter koud.

Ook dit jaar zat het weer totaal niet mee: was het zaterdag nog twintig graden en een stralende zon, vandaag begon het weliswaar nog zonnig, maar rond een uur of elf begon het te regenen. En toen te gieten. En toen zelfs te stormen, compleet met code oranje van de stad Gent uit.

Het zorgde ervoor dat onze leerlingen vol goede moed aan hun sportdag begonnen onder een blauwe lucht, maar dat de sportdag van de derdes en vierdes al om 12.00 uur beëindigd moest worden omdat de Blaarmeersen sloten wegens aangekondigd stormweer. De eerste graad sportte dapper verder onder de stromende regen, maar toen het rond kwart over twee echt begon te gieten, vluchtte iedereen van het veld naar binnen: buiten blijven zou onverantwoord geweest zijn.

Toch was de balans van de sportdag overwegend positief: de leerlingen hadden zich geamuseerd, fijne dingen kunnen doen en nieuwe sporten uitproberen. Voor sommigen – in de tweede graad – zat een nat pak er sowieso in, als je de foto’s mag geloven. En ja, die stralen heel veel positiviteit en enthousiasme uit, en zo hebben we het graag!

Voor alle duidelijkheid: de eerste graad bleef op school en doorliep tal van activiteiten, zoals Crazy football, archery tag, Highland Games, Blik op de weg en een aantal spelletjes op de springkastelen. De tweede graad zat in de Blaarmeersen, waar ze zelf een aantal activiteiten hadden mogen uitkiezen. Daar zaten onder andere vlottenbouw, rugby, hoogteparcours, kajakken, Spel zonder Grenzen, Teambuilding en Beach Sports bij. Het vijfde jaar ging naar Deinze naar de Brielmeersen, en het zesde trok naar Langerbrugge voor onder andere padel, spike ball en baseball.

Verschillende collega’s stuurden foto’s door, waarvoor dank! We geven hier een aantal sfeerbeelden mee, maar u kan alle foto’s van de sportdag hier in het archief bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.