Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Talendag eerste jaar

23 april @ 08:30 - 15:30

Dinsdag 23 april staat voor de leerlingen van het eerste jaar volledig in het teken van het begrip ‘taal’. De leerlingen zullen op onze allereerste Talendag worden onderverdeeld in groepen die taalworkshops volgen.

Inhoudelijk zit de dag als volgt in elkaar: Voormiddag

§ Bij Latijn en Grieks maken de leerlingen kennis met de Latijnse mythologie en het Griekse schrift. Ook kalligrafie staat op het programma. Op het menu staat een recept met dadels en noten.

§ Voor het vak Engels richten we een knutselatelier in, waar slogans worden gemaakt over klimaat en milieu. We hebben kranten en kleurrijke afbeeldingen uit tijdschriften nodig, dus gelieve indien mogelijk deze niet bij het oud papier buiten te zetten maar met uw kind mee te geven, zodat we naar hartenlust kunnen knippen en plakken. De leerlingen brengen eveneens schaar, tekenpapier en lijm (stick) mee.

§ Er zijn ook 7 taalspelletjes voorzien in 3 verschillende lokalen. Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem, zodat iedereen de spelletjes kan doen.

Namiddag

§ Onze turnzaal wordt omgetoverd tot een cinemazaal om samen naar een Franse film te kijken. Wie het wil kan een kussen meebrengen want er worden geen stoelen voorzien.

Wat brengen jullie mee

1) Kranten en tijdschriften

2) Schaar, tekenpapier en lijm

3) Schrijfgerei

4) Kussen

Gegevens

Datum:
23 april
Tijd:
08:30 - 15:30