London baby!

Naar goeie traditie sluit de Cultuurcel het culturele jaar af met een citytrip, afwisselend naar Parijs, Amsterdam of Londen.

Dit jaar hadden we maar liefst 81 leerlingen mee, geen een ontbrak (al hebben twee wel een beetje een poging ondernomen door echt wel na het nippertje in orde te zijn). Zij kregen het gezelschap van zeven leerkrachten – met de nodige pech, want door lichamelijke mankementen moest er nog snel vervanging gezocht worden. In elk geval vonden de heren Maes, Vandenabeele, Lösken en Demets en de dames Rademaker, Van Walle en Pauwels toch nog de nodige energie om van de partij te zijn.

Door te wachten op de twee laatkomers en nog een extra dosis pech bij de douane, waar ze bijna twee leerlingen moesten achterlaten – mevrouw Rademaker en Pauwels hebben hun beste Engels en hun meest charmante zelf boven moeten halen – hebben ze de trein gemist, maar zijn ze uiteindelijk toch in Londen geraakt

Deel 1:  Tower Bridge – Tower of Londen en dan door de City (langs The Monument, en heel wat moderne bekende torens zoals Lloyd’s, the gherkin, the walkie talkie en the grater).  Ook Leadenhall Market gingen ze door.  Ze passeerden the bank of England en Saint-Paul’s Cathedral om zo over de voetgangersbrug te wandelen tot aan Tate Modern.  De andere groep wandelt in het begin een stuk langs de oever van de Thames, steekt de brug dan over om ook een stuk van de City te doen.  Eigenlijk ongeveer hetzelfde, maar iets andere volgorde (kwestie van elkaar niet voor de voeten te lopen).

Middagpauze:  picknick op het grasveld voor Tate Modern, eventueel vrij bezoek aan het museum (al is het maar om naar het toilet te gaan)

Deel 2:  Wandeling langs de rivier tot aan The Londen Eye, over de brug naar Westminster.  We zien het parlement, the Big Ben, Westminster Abbey en lopen dan een stuk door Saint-James’ Park.  In de verte zien we Buckingham Palace.  We lopen langs high class straten als Jermyn Street, de etalages en de prijzen – als ze geafficheerd worden – spreken boekdelen.  We passeren het heel drukke Piccadily Circus en lopen door tot aan Trafalgar Square.  Via een aantal kleinere straatjes en gezellige winkelsteegjes arriveren we aan Covent Garden.

Avondeten:  de leerlingen krijgen vrij om iets te eten, nog wat te snuisteren en eventueel iets te kopen.  Om 19.00u Britse tijd stappen we de bus weer op, rond 01.30u Belgische tijd zijn we terug aan school.

Tired, but very pleased after a very fun, cultural day!

(Alle voorlopig 129 foto’s kan je hier bekijken.)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.