Maak ook jij deel uit van de leerlingenraad?

Hoe voel jij je op school? Welke zaken vind je goed? Welke zaken kunnen beter? Welke initiatieven kan de school nemen zodat het leven op onze school voor de leerlingen (nog) aangenamer wordt?

Zoals jullie allicht vernomen hebben op de infoavonden, heeft onze school drie leerlingenraden: een voor 1 & 2, een voor 3 & 4 en een voor 5 & 6.

Waarom een leerlingenraad per graad? Leerlingen uit bijvoorbeeld vijf en zes houden zich in hun dagelijks leven met heel andere zaken bezig dan leerlingen uit drie en vier of een en twee. Zij bespreken dan ook totaal andere onderwerpen op hun bijeenkomsten, zoals hun GWP naar Italië of de organisatie van hun schoolbal.

In de eerste graad bespreken we vooral hoe de leerlingen zich voelen op onze school: hoe de nieuwe leerlingen de eerste schoolmaand ervaren, wat goed is, waaraan moet worden gewerkt, waaraan we een tekort hebben, wat er niet is maar eventueel kan verwezenlijkt worden… Onze nieuwe eerstes komen allemaal uit verschillende basisscholen. Misschien hadden ze daar leuke activiteiten of initiatieven die we kunnen introduceren op onze school?

De leerlingenraad eerste graad werkte vorig schooljaar aan een enquête ‘de eerste schoolmaand, hoe heb je die ervaren?’, die binnenkort kan worden ingevuld op Smartschool.

De heer Desmidt, onze nieuwe adjunct-directeur, is heel erg benieuwd naar en geïnteresseerd in de werking van onze leerlingenraden en plaatst heel binnenkort de enquête op Smartschool.

De leerlingenraad focuste de laatste jaren onder andere op:

*meer lockers
*een nieuw dak op de fietsenstalling
*welbevinden op school
*verplaatsbare voetbalgoals op de speelplaats
*waterfonteintjes/dispensers in de gangen
*verloop eerste schoolweek
*inkijken en bespreken examenrooster voor het wordt gepubliceerd op Smartschool
*duurzaamheid/weg met afval/zwerfvuil op school
*alternatieven voor de frisdrankautomaten die op termijn zullen worden weggehaald

Wat is de bedoeling?

Een vaste groep gemotiveerde leerlingen uit 1&2 komt naar onze maandelijkse bijeenkomsten op maandag tussen 13.00 uur en 13.40 uur in lokaal 0.12. Tijdens zo’n vergadering eten ze hun lunch en worden diverse onderwerpen besproken. Mevrouw Gykiere leidt alles in goede banen, en  maakt een verslag dat je kan nalezen op Smartschool.

Onthoud dat jullie het examenrooster kunnen inkijken, dus het is interessant om toch uit elke klasgroep een vertegenwoordiger te hebben. Deze vertegenwoordiger luistert naar voorstellen die klasgenoten doen en kan deze voorstellen dan als agendapunten naar voor schuiven.

Zit jij in de eerste graad, en wil je graag deel uitmaken van de leerlingenraad, stuur dan een Smartschoolberichtje naar mevrouw Gykiere. Dan beslis jíj mee over de werking van de school!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.