Skireis in de paasvakantie: een verslagje

Voor het eerst in de geschiedenis van het GO! atheneum Mariakerke vertrokken leerlingen van het eerste tot het vierde middelbaar richting het Oostenrijkse Obertauern, voor een skireis op vrijwillige basis tijdens de paasvakantie.

Mijnheer Claeys stuurde ons een zeer fijn verslagje, samen met een hele resem foto’s en filmpjes. Ook mevrouw Bergmans voorzag ons rijkelijk van foto’s.

Met de valiezen gevuld met skikledij en de rugzakken gepakt vol lekkers voerde de buschauffeur ons vlekkeloos richting jeugdhotel, het was bedekt met een wit sneeuwtapijt maar het blonk meteen al onder een stralende zon.

Éénmaal aangekomen werd er niet getreuzeld. De leerlingen vertoefden de hele namiddag reeds op de piste. Beginnende skiërs en snowboarders konden onmiddellijk proeven van de basistechnieken terwijl de gevorderden al eens konden tonen wat ze in het mars harden. Dit alles gebeurde onder toezicht van ons leerkrachtenteam en de Nederlandstalige skimonitoren van Staes-skivakanties.

Gedurende de prachtige week met zowel zon als sneeuwval leerden de leerlingen de kneepjes van het vak en werden ze steeds meer uitgedaagd. Waar de groene piste de eerste dag levensbedreigend steil was, werd een rode piste naar het einde van de week perfect haalbaar. Dit werd gecombineerd met een zalige groepssfeer, heerlijk eten, sneeuwbalgevechten en gezellige avondactiviteiten en het zorgde zo voor een onvergetelijke ervaring voor zowel leraar als leerling.

Als kers op de taart konden we genieten van een adembenemende avondski: de pistes op hun best en de groep opnieuw een ervaring rijker. Wat wil je nog meer?

Na een relatief vlotte terugrit richting België kregen de leerlingen nog even de tijd om alle slaap van de week in te halen. Zo kunnen ze opnieuw in topvorm de laatste weken van het schooljaar inzetten. En het moet gezegd worden: achteraf zijn we overspoeld met complimenten over onze leerlingen. We kunnen dus praten over een zeer geslaagde eerste editie en we kijken al uit naar wat de toekomstige skireizen ons zullen brengen.

Alle foto’s en korte filmpjes kan u hier in ons archief terugvinden, langere filmpjes staan op ons youtubekanaal.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.