Minivoetbalwedstrijd tussen de leerkrachten en de zesdejaars, editie 2022

Ook hier moeten we zeggen, zoals bij zowat alles, dat het toch wel een paar jaar geleden is dat dit nog kon doorgaan. Nochtans is dit zo een van die dingen die een echte schooltraditie kan genoemd worden. Er is namelijk de barbecue voor de zesdes op het einde van het schooljaar, en die wordt steevast voorafgegaan door een voetbalwedstrijd tussen de leraars en de leerlingen.

Normaal gezien begint de eerste match, tussen de vrouwelijke leerlingen en vrouwelijke leerkrachten, zo rond een uur of vijf, gevolgd door de match tussen de heren. Alleen is onze schoolpopulatie gestaag gegroeid en bleken de deliberaties van zes en vijf een pak langer te duren dan verwacht.

Uiteindelijk besloot men om rond half zeven, tot grote opluchting van de talrijk opgekomen supporters die al de hele tijd zaten te wachten in een snikhete sporthal, toch de match tussen de jongens van het zesde jaar en de mannelijke leerkrachten te laten beginnen. Dat er een aantal leerkrachten enthousiast getraind had maar toch nog steeds op klassenraad zat, was jammer maar helaas. Scheidsrechter van dienst was Zjef De Vriese uit 6 LMT, die zich vakkundig én gediplomeerd van zijn taak kweet.

Het zorgde er wel voor dat de leerlingen voortdurend konden wisselen van spelers, terwijl de toch iets oudere leraars niemand in de vervangingspool hadden en dus na verloop van tijd met de tong op de tenen speelden. Toch gingen de kansen vrij gelijk op en arbiter De Vriese floot ongenaakbaar en onpartijdig, zodat de eindscore 7-6 in het voordeel van de leerlingen ook helemaal terecht bleek.

Rond half acht speelden ook de dames nog heel kort, al was het eerder een wedstrijd van leerlingen tegen leerlingen, aangezien enkel mevrouw Bergmans beschikbaar bleek bij de leerkrachten. Jammer!

Moe en bezweet maar toch behoorlijk tevreden konden we daarna met zijn allen afzakken naar de binnentuin van de school voor – eindelijk ook weer – de eindejaarsbarbecue.

Enkele extra foto’s van de voetbalmatch kan je hier bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.