Interlevensbeschouwelijke dialoog

Woensdag 24 januari zaten we met alle vijfdes samen in de “Oase”, zoals we onze nieuwe nieuwbouw zijn gaan noemen. En dat deze naam niet zover gezocht is, mochten we daar aan den lijve ondervinden. Het werd een uniek moment van ontmoeting en dialoog tussen verschillende levensbeschouwingen. De ingrediënten: drie gastsprekers vanuit drie verschillende levensbeschouwingen, veel boeiende vragen over het hier en nu, maar ook over het hiernamaals, over de relatie tussen wetenschap en religie, macht en onmacht, over de zin en onzin van het leven en dat in een sfeer waarin iedereen zichzelf kon en mocht zijn. Een sfeer van dialoog en bereidheid de ander in zijn of haar complexiteit en gelaagdheid tegemoet te treden. Van een oase gesproken! Wat ons betreft, smaakt dit naar meer!

Met dank aan mijnheer Lievens voor verslag en foto’s. Alle foto’s van de dialoog vind je hier in ons archief terug.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.