Landschapsexcursie voor onze zesdes

Naar jaarlijkse gewoonte werd de landschapsexcursie aardrijkskunde voor alle 6dejaars in het voorjaar ingericht. De wandelexcursie had als doel om in de ruime omgeving van de school de ruimtelijke ordening en ruimtelijke planning onder de loep te nemen en dit vanuit een historisch perspectief, maar ook vanuit de principes van duurzaamheid. En ruim mag je echt ruim zien, want het ging hier om een stevige tocht van meer dan 13 km. Dit paste dus perfect binnen de doelstellingen van het domein ruimtelijk bewustzijn. En om dat ruimtelijk bewustzijn goed de stimuleren gingen de leerlingen op pad met de app ActionBound en meerdere ondersteunende kaartmaterialen, zoals een topografische kaart en een gewestplan. De weergoden waren ons, zoals je duidelijk op de foto’s kan zien, bijzonder gunstig gestemd. In wat achteraf zal blijken als het natste voorjaar sinds het begin van de weerwaarnemingen, kan dit gerust onder de noemer ‘heel veel chance’ geplaatst worden.

En dat het niet alleen leerrijk maar ook leuk was tonen de diverse foto’s aan. Met speciale dank aan de begeleiders Mevr. Pauwels, Mevr. Bultijnck, Dhr. Vandenabeele, Dhr. De Vriese en Dhr. Uyttenhove voor hun hulp en beeldmateriaal.

Alle foto’s (119 stuks) kan u hier bekijken in ons archief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.