Zuiddag 2014

Vorige donderdag was er in heel Vlaanderen Zuiddag, en ook onze school deed daar aan mee. Het principe van Zuiddag is het volgende: leerlingen uit het laatste jaar gaan die dag op zoek naar een job – bij een bedrijf of particulier – en werken de hele dag voor 50, respectievelijk 40 euro. Dit geld gaat rechtstreeks naar een goed doel. Als werkgever kan je dit zelf kiezen, of kan je opteren voor het doel van Zuiddag zelf. Dit jaar werd gekozen voor een project met jongeren in Gaza.

Onze leerlingen zaten zowat overal: van crèche, basisschool en onze eigen school (zowel om les te geven, als bij werkman Pierre of in de keuken), tot polymerenfabriek, orthopedisch bedrijf, hotel, chocolatier, digitaal bureau, of gewoon bij mensen thuis om een berging te schilderen, bijvoorbeeld.

De initiatiefnemende leerkrachten op school, mevrouw Maes van Niet-confessionele Zedenleer en mijnheer Vermeire van Rooms-Katholieke Godsdienst, gingen hier en daar een kijkje nemen, en namen foto’s. We laten u met veel plezier meegenieten.

En heeft u volgend jaar zelf een tuinhuis dat moet gebeitst worden, een zolder die dringend aan een opruimbeurt toe is, of eventueel zelfs kinderen voor wie u die bewuste dag opvang nodig heeft? Onze leerlingen zullen u met plezier een handje komen toesteken!

1 Trackback / Pingback

  1. Zuiddag 2015 | Atheneum Mariakerke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.